pátek 14. října 2016

Jáhelník s jablky

250g jáhel
2 vejce - sníh
500 ml mléka
100g másla
4 lžíce třtinového cukru
kůra z 1 citrónu
špetka soli
200g jablek


Nejprve spaříme jáhly, aby se zbavily své typické hořké chuti. (Spařuji 4x) V osoleném mléce uvařime jáhly na kaši. Necháme vychladnout. Občas zamícháme, aby se nám nevytvořila na povrchu tuhá krusta. Oloupeme jablka a nakrájíme na malé kostičky. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr a citrónovou kůru ušleháme do pěny. Postupně vmícháme vychladlou kaši. Z bílků vyšleháme sníh a ten zlehka vmícháme do směsi. Hotové těsto nalijeme do pekáčku vytřeného máslem. Poklademe jablky. Nakonec vše zalijeme rozpuštěným máslem.

Pečeme na 175˚C  cca 40 min



Žádné komentáře:

Okomentovat